travessia Llança-port de la selva

jordi-navata

Totawind Master
Mensajes
774
Puntos
0
Ubicación
port de la selva
Ahir al matí amb bones condicions varem decidir un grupet de 6 persones, en Jordi S, en Miquel S, en Willy, en Xavi G, en Xavi de windiscovery i jo mateix, fer la travessia de Llança a port de la selva.

el problema era decidir el material, doncs tant la sortida com l'arribada estaven una mica desventades, i a dins del mar, pintava força canyero, pero no podiem anar molts justos de volum ni veles, per que el recorregut és de més de 7 milles en línia recte, més alguns piques o bordos d'anar i tornar per "xulejar a la penya".

Final el material escollit va ser taules de slalom 110 per en Miquel S, 115 per en willy, en xavi g i jo , 120 per en xavi de windiscovery i la 3s 97 per en jordi s, (el més lleuger del grup) i veles de 5,0 fins a 6,4.

la travessia va ser molt divertida, tot i que varem anar molt al límit, doncs a plena travessia ens va entrar tramuntana amb cops de més de 30 nusos i onades que superaven el metre i mig pel que era molt complicat mantenir la taula enganxada a l'aigua, es varen veure salts espectaculars, (especialment tenint en compte que anavem amb taules de slalom) i bones catapultes, degut al fort vent, finalment tots varem arribar sans i estalvis, amb alguna que altra anecdota que explicar.

us adjunto unes fotos, que m'han enviat per correu:

les taules a punt de pujar a la furgo

maquinasc.jpg


preparant el material

montatge1.jpg



comentant recorregut


caomentantlajugada.jpg


sortida

sortida2.jpg


arribada

arribada5.jpg
 
quina canya, deu ser espactacular es podria organitçar una a traves del foro... que us sembla

quina orientació de vent tenieu?
 
hola carli, nosaltres varem sortir de la platja de Garbet i el vent era NE, que és el més segur pq si tens algún problema el mar i el vent et porta cap a la costa. De totes maneres tot i no ser una travessia perillosa, cal un mínim de nivell si es surt com varem fer nosaltres sense cap embarcació de suport i a l'aventura, pq encara que es decideixi anar tots més o menys en grup, un cop a dins cadascú va una mica per lliure controlant-se més o menys, però si un cau o té un problema, a la velocitat que vas, no t'adones de que falta algú fins que ja ha passat força estona i trobar-lo es fa difícil, el mar és molt gran. De fet ja ens va passar durant diferents etapes de la travessia que de tant en tant entre nosaltres ens perdiem, només fèia falta que caiguessis en mala posició per sortir ràpid en water, que ja no vèies a ningú. De totes maneres com et dic, tot i el fort vent i mar que varem tenir, si realment no tens un accident greu, es una travessia força assequible, tinguent en compte que el mar i el vent et porten a terra, i si no arribes a Port, sempre pots sortir a alguna caleta entre Llança i Port.

De totes maneres, en xavi té previst organitzar una regata amb assitència tant amb embarcacions del club com de salvament marítim, així com un picnic a l'arribada... a principis de juny quan la previsió quadri una mica. http://www.clubwindsurfportdelaselva.com/travessia.htm

per tant ja ho sabeu el que s'hii volgui apuntar contacteu amb ell, de totes maneres quan es confirmi dates jo ja miraré de posar-ho també aquí.
 
us adjunto les fotos dels participants (per ordre d'edat), que com podreu comprovar la mitjana d'edat no és especialment baixa, doncs van des dels 60 i pico d'en willy que era el més gran fins als meus 37 com al més jove. Com podeu veure no som super homes, ni xavalets, si no més aviat tot el contrari, pel que amb un mínim de nivell, des del meu punt de vista, és una travessia assumible per a tothom

Willy
willyp.jpg


XaviG
xavig.jpg


jordis
jordisit.jpg


xaviwindiscovery
xaviwindiscovery.jpg


miquel
miquel.jpg


jo
jordix.jpg
 
En XaviG ¿es de Barna y navega a la base? es que en sona molt

¿Heu pensat en fer la travessa Sant Pere - Roses amb Marinada?
 
Enrike dijo:
En XaviG ¿es de Barna y navega a la base? es que en sona molt

¿Heu pensat en fer la travessa Sant Pere - Roses amb Marinada?

hola enrike, sí en Xavi G és de Barna i diria que sí que normalment navega a la base, ell navega tant en windsurf com en kite.
 
Avui estava per la Base, Xavi G. dons estarem atents a la regatata que preparan desde Windiscobery.
 
Volver
Arriba