Malgrat 14 nov. 09 (trobada)

salvi

Totalwind Hero
Mensajes
2.146
Puntos
0
Ubicación
Barcelona (Catalunya)
Condicions: Garbí 11-12 nusos, tot el dia. Chopi moderat.
Temps: Sol i 20 o més graus de temperatura.
Presents: Eugeni, Àlex, Fern, Radjo (que va fer una burrada de km), Enrike + el sotasignant.


Gràcies a una convocatòria de l'Àlex d'última hora ens vam trobar uns quants a Malgrat.

Em vaig refiar massa de la previsió que anunciava més vent (com a Palamós, que es va navegar amb xufla de la bona de SW) i amb 6.4 i 100 litres vaig planejar un 40% del temps.

Però vaig acabar la jornada molt satisfet, perquè l'Enrike ens va deixar a L'Eugeni i a mi un material de luxe amb el qual vam fer uns bordos espectaculars: vela amb càmbers Neil Pryde, amb una potència que espantava i una estabilitat prodigiosa) i una taula F2 que era tot un luxe, una delícia de comoditat, capacitat de cenyida i sensacions boníssimes. Una experiència superior de navegació. Tant l'Eugeni com jo vam sortir de l'aigua eufòrics i emocionats amb aquell desplegament de material pata negra.

El Radjo va estar planejant sense parar amb 6.4 i 97 litres. Però és que el radjo mereix una menció a part. Ell planeja amb la vela que sigui. Ho tinc comprovat. És un màquina. Vaig provar el seu material i res. Conclusió, hi ha navegants que es troben a un nivell molt per sobre de la mitjana. Per cert, la Skate (Fanatic de freestyle) resulta ser una taula interessantíssima.

I bé, un dia de novembre que semblava de primavera. Temperatures altíssimes i una brisa constant de SW que sempre s'agraeix, especialment els que naveguem poc, per anar relaxats amb 7.5 i volum. M'encanten aquests dies suaus.

Però un altre dia m'enduré les dues taules i una vela més per assegurar... Un no es pot fiar mai del tot de la previ.

Aquí unes fotos que no valen gaire, fetes amb el mòbil.

Dw!
salvi
 

Adjuntos

  • DSC00036.JPG
    DSC00036.JPG
    1,2 MB · Visitas: 869
  • DSC00038.JPG
    DSC00038.JPG
    788 KB · Visitas: 876
  • DSC00042.JPG
    DSC00042.JPG
    508,6 KB · Visitas: 877
  • DSC00041.JPG
    DSC00041.JPG
    1,4 MB · Visitas: 873
Ja ja els caiters que surten a la foto son del BUNKER.
Bueno ara dono jo la meva versio:
No tenia clar si pujar a Palamos o quedarme a Malgrat (palamos donava una bona xufla), vem decidir de pasar primer per Malgart per mirar com estava. Jo arribo el primer, bueno exactament el primer no, hi habien 3 caiters. Quan arribo marca 15 nussos i sembla que pujant o sigui que començo a trucar a gent, entre ells a mig bunker.
Conforme pasant el minuts va bixant el vent pero ja no tinc temps de fer mes kms, diposo de poc temps per navegar (compromisos familiars) o sigui que monto lo mes gran que he dut 7.6 i 109ltrs. Ho acabo de montar i el primer noi que surt amb 8.5 ja planeja , ok donçs cap a l'aigua, planejo desde el primer moment vaig perfecte, el xopi es inapreciable quan baixa la ratxa continuo planejant (es lo que tenen els cambers) veig a en Salvi (te problemes per planejar i per cenyir, deu portar poca vela i poca aleta) tambe veig veig a en Radjo, planeja pero va mes a poc a poc que jo. Normal porta 1 metro menos de vela, despres tambe em trobo a Enrike (va be pero tot i que pesa menos que jo no em pot seguir, va progresan pero encara te problemes amb el waterstart d'un costat segons em comenta ell mateix), a Fern, Eugeni i companyia.
Estic navegant com a casa, hi ha un munts de caiters del Bunker, inclòs ha vingut en Gato (ja hi som tots), Malgrat conquerit pels Bunkers ja ja ja ja.

En resum 2 horetes i pico planejant sense parar i a mort recollir a tota castanya i cap a casa.
 
Salvi quan se surt a navegar fora de casa s'ha d'agafar tot el material posible. La vela o la planxa que et deixas es just la que necessitaras (parlo per experiencia d'ens cuantes vegades)
 
tan justet estaba alex?? caram!!! a veure si per la propera que us acosteu hi soc! [saludo]
 
No no, no estaba justet. poder 14 o 16 nussos perfecte per 7.5 o 8m.
 
Yo en ningún momento tuve problemas para mantener el planeo, pero claro ya saber que peso poco.

Pero pienso que lo de salir al planeo no solo influye el peso, creo que la técnica también tienen mucho que ver, algunas veces veo gente llevan material algo más grande que el mío y les cuesta planear más que a mí.

Es importante esperar la racha, en ese momento ponerse al largo, y remar un poco con la vela a la vez que se retrasan poco a poco los pies.

A la que la tabla empieza a planear me pongo al través (nunca en ceñida) y hasta que no cojo un poco de velocidad no empiezo a ceñir a partir de ese momento es jugar ceñida/través según sube o baja el viento.

Es importante mirar el agua, cuando viene la racha se notan las como aumentas las "ondulaciones"
 
salvipardas dijo:
Què dius? Què dius? Amb 14-16 nusos t'hagués donat unes bones repassades amb la 6.4... !

No fare comentaris [big-laugh] [saludo] aixo es demostra a l'aigua


Ja ja a les hores que hi havien 10-12? No si encara li haure de donar la rao a l'Enrike per que si jo amb 78kg i 12 nussos planejo amb 7.6. Ell per collons amb 9m a de planejar amb 7 nussos.
 
Estoy de acuerdo contigo Enrike, yo soy muy malo y donde falta tecnica meto trapo.... [bonk]

ayer mismo cuando bajo me costaba arrancar con 6.5 y 120 , mientras que algunos pros con 5.7 y 100 si que arancaban... claro que tambien llevan menos patrocinio de voll dam.. [bonk]

Aún asi decia lo de justito porque yo estaba en la ruinas de empuries y llegaban por lo menos 30 nudos de wsw.. pense que si en palamos estaba para 5mtr en malgrat para 6.5 bien si que tenia que entrar... de hecho me han dicho los locales que entro fuerte pero hacia las 5-6.

En malgrat si alguno de los locales se mete con 8 metros es que aguanta a 12 bien...
 
hola a tothom, a mi malgrat em va agradar molt, però va estar molt justet entre 12-15 nussos i a vegades baixaba a 11-10 i la mitja entre 12-13 perfecte per 7.5 i 110l pero molt just per 6.5 i 100l,

Alex tú portaves 109, 7.6, 40 dáleta i no vas parar de planejar pero estava justet s´hi hagués estat entre 14-16 amb la 6.4 vaig sense problemes.

Ho vaig estar mirant quan vaig surtir de láigua.

Moltes gràcies Salvi pels qualificatius m´has possat vermell :oops:
 
La verdad que planear ese día con 6.4 y 100 litros no era tarea facil, sin duda radjo un crack y una buena tabla
 
radjo dijo:
Alex tú portaves 109, 7.6, 40 dáleta i no vas parar de planejar pero estava justet s´hi hagués estat entre 14-16 amb la 6.4 vaig sense problemes.

I tu de 34 ja ja ja ja [big-laugh]
 
Volver
Arriba